trefinos El procés de producció dels nostres taps de suro s’inicia amb l’extracció de la matèria primera dels boscos d’alzina surera i acaba amb l’expedició del producte llest per tapar els millors vins i espumosos del món.

trefinos A Trefinos, aquest procés es reparteix en dos centres de producció: Augusta Cork, a Extremadura, amb una superfície de boscos de sureda de la més excel.lent qualitat a nivell mundial, i Trefinos, a Catalunya, en una zona amb la millor tradició i en una posició estratègica per a la distribució a tot el món.

trefinos Des del bosc fins l’ampolla, en el procés de producció del tap de suro no hi ha secrets ni tècniques miraculoses: només un mètode productiu acurat i integrat amb eficaços controls de qualitat, des de la compra de la matèria primera fins el tap acabat. Només així s’obté el millor producte i conseqüentment, només així s’obté la satisfacció total del client.

   
   
     
     
 

trefinos Augusta Cork està situada a San Vicente de Alcántara, a Badajoz, a la falda de la Sierra de San Pedro, una de les majors zones d’alzina surera de l’Estat Espanyol. Enclavada a la part més occidental d’Extremadura, la Sierra de San Pedro és una Zona d’Especial Protecció d’Aus, i el seu ecosistema és un dels pocs paradisos naturals on coexisteixen boscos, deveses i matolls.
.

   
     
       
  trefinos San Vicente de Alcántara és actualment el centre més important de producció i elaboració de suro a l’Estat Espanyol, activitat que té una gran tradició ja des del segle XIX.

trefinos Augusta Cork, creada el 1997,  selecciona rigorosament la matèria primera per a la seva transformació des del suro cru fins la producció dels elements necessaris per a l’elaboració dels taps: els discos i el granulat.
El nostre estricte seguiment de la matèria primera s’inicia molt abans de la pela del suro, treballant conjuntament amb els propietaris de les finques per a aportar el nostre coneixement tècnic, que permeti una millora en les condicions del sòl així com de la qualitat del propi suro.

trefinos Paral·lelament a aquest procés es realitzen, a través d’un pla de control establert pel departament de control de qualitat de Trefinos, anàlisis de mostres des d’un punt de vista de la qualitat del suro i del seu rendiment, així com a través d’HPLC-SPME. Els resultats de qualitat i sensorial de cada bosc amplien any rere any la nostra base de dades, indispensable per a poder determinar el perfil dels millors boscos d’on serà seleccionada la nostra matèria primera.

trefinos El suro cru arriba a Augusta Cork procedent dels boscos seleccionats, on serà identificat per la seva procedència, any i totes aquelles variables que ens permetran garantir una plena traçabilitat durant tot el procés de producció.

trefinos A la seva arribada a Augusta Cork el suro cru serà col·locat a les plataformes d’estocatge dissenyades especialment per a obtenir una ràpida evacuació de la humitat i d’altres residus orgànics. Aquest suro ja serà sotmès de manera simultània a rigorosos controls de qualitat abans no sigui validat definitivament per entrar dins la cadena productiva i que van més enllà de les normatives standard de la indústria.

trefinos Una vegada realitzada la selecció del suro cru, aquest serà sotmès a un procés de bullida en calderes d’acer inoxidable amb sistemes de filtració contínua d’aigua. Tots els processos de bullida efectuats a Augusta Cork són dissenyats per optimitzar al màxim la seva eficiència minimitzant al mateix temps el seu impacte mediambiental. Un cop passat un període de 6 mesos d’estabilització, un innovador procés d’higienització basat en vapor pressuritzat deixarà el suro en les millors condicions per iniciar la seva transformació. Mitjançant el pla de control de la qualitat s’examinen els paràmetres físics, químics i sensorials del suro que serà transformat en: granulat i discos.

trefinos Acabada la producció de discos i aglomerats d’Augusta Cork és emmagatzemada per a la seva distribució i transportada en condicions perfectament controlades fins al segon centre de producció, Trefinos, on s’iniciarà el procés de fabricació del tap.
   
     
     
     
     
       
   
       
         
   
 

trefinos Trefinos està situada a Palafrugell, Girona, entre el Mediterrani i les muntanyes del Massís de les Gavarres, una zona amb una llarga tradició en la indústria suro-tapera per les grans extensions de bosc de surera que hi havia i també per la seva situació estratégica per a la distribució del producte a tot el país i la seva exportació a la resta del món.  Actualment, la zona de Girona i les Gavarres concentra el 15% de la producció mundial de taps de suro per a vins escumosos i vins tranquils.

   
     
 


trefinosUn estricte control dels paràmetres físics i sensorials de la matèria primera rebuda precediran la fabricació del tap en les seves diferents varietats, producte del que Trefinos és un dels principals productors en el mercat mundial.

trefinosLa fase final de la cadena de producció a Trefinos constarà de la etapa de motllejat, l’encolat, la selecció manual i electrònica, el marcatge i el tractament final fins arribar a l’embalatge i expedició cap als cellers.

trefinosCadascuna d’aquestes etapes del procés productiu està parametritzada amb controls de qualitat en continu, tant físicos com sensorials i microbiològics, que ens permetran aumentar la qualitat i productivitat global de tot el procés. Finalment, els darrers controls de qualitat  seran els que validaran de manera definitiva l’expedició del producte per al seu òptim ús.

trefinosDes del bosc fins l’ampolla, en el procés de producció del tap de suro no hi ha secrets ni tècniques miraculoses: només un mètode productiu acurat i integrat amb eficaços controls de qualitat, des de la compra de la matèria primera fins el tap acabat. Només així s’obté el millor producte i conseqüentment, només així s’obté la satisfacció total del client.

trefinosCada una de les diferents etapes productives queda deguda i meticulosament registrades, permetent un control total de traçabilitat.

   
     
     
     
     
     
     
     
     
  thor  
 
 
  TORNAR A DALT